Dulceata de gutui

de kamy in Dulceata / Gem, 2 Dec 2010 | 11359 vizualizari

 

Nu am facut niciodata,m-am interesat,m-am uitat prin retete dar am facut cum am crezut eu ca e mai bine.....si a iesit o dulceata parfumata si....dulceeeee

 

INGREDIENTE

  • 1,500 kg.gutui rase
  • 1 lamaie
  • 1,500 kg.zahar geliezucker wiener(vezi reteta mea...gem de mere)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Am spalat ff bine gutuile,le-am sters si le-am curatat de coaja si de casuta cu seminte.Lamaia am spalat-o bine,am stors zeama peste gutuile rase,am adaugat zaharul si le-am lasat deoparte sa-si lase zeama.Cojile si cotoarele le-am pus la fiert in 2 l apa si coaja de lamaie,pana a scazut si a ramas cam 1\2 l zeama pe care am adaugat-o peste gutuile rase cand s-a racit.Am amestecat si am pus la foc pentru 1\2 ora,amestecand des.Am pus dulceata fierbinte in borcane si am infiletat capacul cand s-a racit.

 

TIPS-URI

1

mi-am adus aminte ca mama facea din cotoare si coji,peltea,asa ca uitandu-ma prin retete si vazand ca se pune apa,m-am gandit ca e pacat sa arunc la gunoi atata amar de aroma si bine am facut.

2

mi-au iesit 7 borcane de 32o gr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise